Programe de modificat poze – Top 10

Deoarece e la modă publicarea listelor cu programe de modificat poze, am profitat că este duminică și că am mai mult timp decât de obicei pentru a publica și lista cu programele mele preferate. Deoarece nu vreau să las pe dinafară niciun program, am să le amintesc atât pe cele gratuite cât și pe cele comerciale, precizând bineînțeles în descrierea fiecăruia categoria din care face parte. Nu uitați că pentru a vedea screenshot-ul fiecărui program prezentat la mărime naturală, este suficient să dați click pe imagine!

Paint.NET: un program de modificat poze foarte complet

Program de modificat poze Paint.NET

Program de modificat poze Paint.NET

Am ales să încep cu Paint.NET deoarece din punctul meu de vedere este cel mai bun program gratuit de modificat poze și mai mult de atât, este compatibil cu toate sistemele de operare Windows! Cu alte cuvinte, indiferent de sistemul de operare al calculatorului tău, vei putea folosi programul fără nicio problemă dacă în prealabil ai instalat componenta Microsoft .NET Framework 3.5 SP1.

Paint.NET este un editor grafic avansat dar datorită interfeței sale prietenoase și interactive nu vei întâmpina probleme în al folosi chiar dacă niciodată până acum nu ai mai avut de-a face cu un program asemănător. Modificările pe care le poți aduce pozelor tale cu ajutorul său sunt infinite dacă ținem cont de numărul mare de unelte de editare, filtre și efecte pe care le pune gratuit la dispoziția ta; instrumente care, utilizate în împreună, pot duce la rezultate originale, unice în lume.

Interfața sa, deși mai bogată în opțiuni, seamănă foarte mult cu cel al programului Paint preinstalat în sistemele de operare Windows și drept urmare, vei cunoaște din start funcția pe care o îndeplinesc marea majoritate a butoanelor existente. Mai mult, Paint.NET este un program gratuit și din acest motiv cred că poate fi soluția perfectă pentru noi, utilizatorii de rând.

Pentru a descăca Paint.NET gratuit, fă click aici.

Photo Pos Pro: mai mult decât un simplu program de modificat poze…

Program de modificat poze: Photo Pos Pro

Program de modificat poze: Photo Pos Pro

Datorită funcțiilor și uneltelor sale, am putea spune că Photo Pos Pro este un program de modificat poze dedicat profesioniștilor, dar dacă îi dedicăm măcar cinci minute vom descoperi că nu este nicidecum greu de folosit! E drept că unele caracteristici ale sale nu au fost concepute pentru utilizatorii care n-au nici în mânecă și nici în clin cu fotografia, dar asta nu vrea să spună că nu le putem folosi! În fond și la urma urmei, curiozitatea și perseverența sunt cele mai bune maestre, iar având în fața ta un program de modificat cu o interfață atât de simplă ca a Photos Pos Pro, e foarte ușor să devii autodidact!

E greu de explicat în cuvinte ceea ce poți face cu Photos Pos Pro și cu atât mai greu e să o faci într-un spațiu atât de mic precum cel de care dispun aici și drept urmare mă voi limita la prezentarea sa, nimic mai mult, așa cum de altfel o voi face în cazul fiecăruia dintre programele de modificat poze despre care vă voi vorbi în continuare. Totuși, înainte de a trece la următoarea țintă, mai trebuie să vă spun că Photos Pos Pro este un program comercial (care în momentul scrierii acestui articol se afla în promoție și era oferit gratuit) și că poate fi instalat și utilizat pe orice calculator cu un sistem de operare Windows. Pentru a-l descărca, faceți click aici.

MyPaint: program de modificat poze… pentru artiști!

MyPaint: program de modificat poze gratuit

MyPaint: program de modificat poze gratuit

De ce am spus în titlu despre MyPaint că este un “program de modificat poze pentru artiști”?!? E simplu! Deoarece nu este genul de editor grafic cu care ne-am obișnuit cu toții… adică modificările pe care le putem aduce pozelor noastre cu ajutorul acestuia dețin de artă deoarece instrumentele disponibile în acesta sunt dedicate pictării și desenării. Da, știu că pe multe alte site-uri a fost prezentat ca fiind asemănător în funcții cu Paint.NET, Photo Pos Pro, Photoshop sau Gimp, dar adevărul este că persoana care făcea comparația nu avea nici cea mai mică idee despre ce vorbește. Dacă nu mă crezi pe cuvânt, descarcă-l și instalează-l pentru a te convinge că nu bat câmpii. Îl poți descărca gratuit de aici. Partea și mai interesantă e că acest program poate fi instalat atât în calculatoare cu Windows cât și în calculatoare cu Mac OS X sau Linux. Cu alte cuvinte, MyPaint este un program de transformare a pozelor în desene sau picturi, pentru toată lumea!

Cel mai bun program gratuit de modificat poze: GIMP

Program gratuit de modificat poze: GIMP

Program gratuit de modificat poze: GIMP

Fără doar și poate, GIMP este cel mai bun și mai complet program gratuit de modificat poze, iar asta nu o spun eu ci toți cei care îl folosesc sau l-au folosit la un moment dat. Cu toții am auzit de Photoshop și impresionantele-i instrumente de editare, dar foarte puțini cunoșteam GIMP și bineînțeles, atunci când am auzit pentru prima dată vorbindu-se de el, nu credeam că are cam aceleași calități, dar ni le oferă gratuit. În plus, dispune de câteva unelte care lipsesc cu desăvârșire în PS!

Privit ca un program de modificat poze pentru acasă, GIMP ne vine în întâmpinare cu foarte multe efecte, filtre și instrumente capabile inclusiv să transforme pozele făcute cu telefonul mobil în ceva demn de numit “fotografie”! Ca și în cazul programului de mai sus, MyPaint, e oarecum complicat să prezinți GIMP de la A la Z și în consecință n-am să intru în amănunte referitoare la uneltele pe care ni le pune la dispoziție și lucrurile minunate pe care le putem face cu el, ci voi lăsa loc pentru o prezentare cum i se cuvine într-un articol viitor. Până atunci, descarcați GIMP și bucurați-vă de toate avantajele pe care acest program uimitor de modificat poze ni le oferă! Pentru a-l descarca, faceți click aici și nu uitați că îl puteți instalat atât în Windows cât și în Linux și Mac OS X; mă rog, precizez astea pentru cei care știu despre ce este vorba…

Pixelmator: program de modificat poze în Mac OS X

Pixelmator:  program de editat poze

Pixelmator: program de editat poze

În Mac OS X (dacă nu știți despre ce este Mac OS X vă recomand să treceți la următorul program prezentat), programul meu preferat de modificat poze este Pixelmator. Cu o interfață care bate în eleganță chiar și Photoshop-ul, acest editor grafic a fost și este în continuare principalul rival al celui mai cunoscut produs făcut vreodată de Adobe. E drept, programul nu este gratuit, dar dispunem de o perioadă de probă de 30 de zile timp în care, dacă ne-am familiarizat cu el, ne putem decide dacă îi achiziționam sau nu o licență ori dacă renunțăm la el în defavoarea unei soluții gratuite; GIMP, de exemplu.

 

Pixelmator este programul ideal atât pentru începători cât și pentru profesioniști; pentru cei dintâi datorită interfeței simple și prietenoase, iar pentru ce-a de-a doua categorie de utilizatori datorită funcțiilor avansate de editare. Cu alte cuvinte, dacă folosiți Mac OS X, acesta este programul de modificat poze pe care vi-l recomand fără să stau pe gânduri. După cum vă spuneam, programul nu este gratuit dar îl putem obține fără nici un fel de cost în versiune de probă pentru 30 de zile. Dacă sunteți curioși și vreți să-l probați, îl puteți descărca urmând acest link. Pixelmator poate fi utilizat în toate versiunile actuale de Mac OS X.

Cel mai bun program de modificat poze: Photoshop

Photoshop: cel mai bun program de modificat poze!

Cel mai bun program de modificat poze: Photoshop

Continuând cu titanii programelor de modificat poze pe calculator, ajungem bineînțeles la cel mai bun și mai complet dintre toate: Photoshop! Chiar dacă e foarte probabil ca toți cei care au ajuns în acest articol să fi auzit deja de el, am ținut dinadins să-l prezint deoarece este regele neîncoronat al editoarelor grafice. E drept, puțin complicat pentru începători, dar cum spuneam și mai devreme, curiozitatea și perseverența acompaniate de o doză bună de tutoriale de pe YouTube, vor fi suficiente pentru ca în scurt timp să nu mai vrei să auzi de altul atunci când vine vorba de modificarea unei poze (fotografii, imagini, pdf, etc). La fel ca în cazul programului Pixelmate, e vorba de un program comercial pe care îl putem obține și utiliza gratuit timp de 30 de zile în versiunea trial. Pentru a descărca versiunea de probă, faceți click aici. Photoshop este compatibil cu toate versiunile actuale ale sistemelor de operare Windows și Mac OS X.

Seashore: program gratuit de modificat poze în Mac OS X

Seashore: program de modificat poze pentru Mac OS X

Seashore: program de modificat poze pentru Mac OS X

 

După ce am trecut în revistă “categoria grea” a programelor de modificat poze, revenim la un program de modificat poze exclusiv pentru Mac OS X, destul de modest la capitolul funcții de editare. Sincer vorbind, e atât de slăbuț acest program încânt vă recomand să-l utilizați doar dacă ați trecut recent de la Windows spre Mac OS X, și doar dacă duceți dorul programului Paint integrat de Microsoft în sistemele-i de operare. Dacă nu este așa, vă asigur că nu se merită efortul de al instala și îmi pare foarte rău pentru realizatorii săi atunci când spun asta, dar sincer vorbind, avem la îndemână aplicații de editare gratuite mult mai bune și mai stabile. Totuși, dacă doriți să aruncați o privire peste el pentru a afla despre ce este vorba, îl puteți descărca de aici.

5dfly: program gratuit de modificat poze

5dfly: program gratuit de modificat poze

5dfly: program gratuit de modificat poze

Tot ce v-am spus în descrierea programului Seashore, râmâne valabil și cazul editorului gratuit de imagini 5dfly cu o singură excepție: 5dfly poate fi utilizat doar sistemelor de operare Windows. În rest, avem în față același program a cărei existență nu mi-o explic, dar care, probabil, poate fi de ajutor celor în ale căror calculatoare nu mai vrea să pornească Paint nici în ruptul captului… pe bune! Eu unul am să-l țin minte pentru a nu-l mai instala niciodată dar dacă insistați să o faceți și să vă lămuriți pe cont propriu, dați click pe acest link pentru a-l descăca.

PhotoScape: un pachet de programe dedicat fotografiei

Program gratuit de manipulat și editat poze: PhotoScape

Program gratuit de manipulat și editat poze: PhotoScape

Cine spune că PhotoScape e un program de modificat poze, e prost! Ba chiar, am văzut că unii idioți spun că ar fi cel mai bun editor grafic… Probabil erau beți tun când au scris articolele. Mă rog. Să revenim. Pentru a înțelege cu adevărat ce este PhotoScape trebuie neapărat să-l instalezi și mai mult de atât, dacă mai ai și un blog și vrei să îl și prezinți, pe lângă screenshot-ul de care ai nevoie pentru articol, pentru a nu dovedi lumii cât de pe dinafara subiectului ești, trebuie să te joci cu el măcar 15-20 min.

Deci, hai să vedem despre ce este vorba. PhotoScape include un editor, dar e cam sărac în funcții tocmai deoarece pachetul în sine este dedicat în special organizării și gestionării fotografiilor din calculator. Dacă nu doriți așa ceva, atunci vă recomand să nu-l instalați. Aveți la dispoziție atâtea programe excelente de modificat poze încât ar fi absurd să vă limitați tocmai la editorul bazic al PhotoScape. În schimb, ca manager fotografic e unul dintre cele mai bune! Uite, descărcați-l de aici și convingeți-vă!

IrfanView: ideal pentru a vizualiza și edita poze rapid

Program de vizualizat, modificat si organizat poze: IrfanView

Program de vizualizat, modificat si organizat poze: IrfanView

Chiar dacă IrfanView include și funcția de editare, să nu vă așteptați la ceva de nivelul instrumentelor oferite de Paint.NET. Nu! Nici vorbă de așa ceva. În schimb, dacă doriți un program ideal pentru a vizualiza poze și crea cu acestea slideshow-uri sau screensavere executabile, atunci IrfanView este propunerea mea. Îl puteți descărca de aici. Apropo, e gratuit!

10 programe de modificat poze… pentru toate gusturile!

Iată-ne în sfârșit ajunși la finalul listei ce cuprinde 10 dintre cele mai bune programe de modificat poze! Bineînțeles, am mai păstrat câțiva ași în mânecă pentru a avea despre ce să vă vorbesc într-un articol viitor pe această temă. Până atunci, vă recomand să aruncați o privire și peste listă cu cele mai bune 20 de programe de modificat poze online!

Advertisements

2 thoughts on “Programe de modificat poze – Top 10

  1. Pingback: Încă un program de modificat poze cu care poți adăuga efecte pozelor și fotografiilor tale!

  2. Buna,am nevoie de un sfat.
    Vreau sa fotografiez un obiect si sa elimin fundalul,sa ramana pe fundal alb.In plus mai am nevoie de ceva pentru a elimina mici defecte,gen blur sau duplicat mici bucatele din poza.Caut ceva simplu,nu am cunostinte in domeniu acesta de editare foto.
    Te rog ajuta-ma cu niste sfaturi.
    Multumesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s